Elk cijfertje telt. Calculator in de bouw, een job voor jou?

Calculator wordt ook wel werkvoorbereider of projectvoorbereider genoemd en is een job met verantwoordelijkheid. Je bent bezig met prijsberekening en administratie, het is dus belangrijk dat je nauwkeurig bent. Al hoef je niet per se een geweldige rekenknobbel te hebben. Als je interesse hebt voor de bouw, dan is calculator dé job voor jou!

Hoewel cijfers belangrijk zijn, hoef je geen wandelende rekenmachine te zijn. Als je maar nauwkeurig bent is een functie als calcultor in de bouw misschien wat voor jou!

Wat doet een calculator?

Het takenpakket van een calculator is heel afwisselend. Zo maak je een prijscalculatie en een nacalculatie. Bij een prijscalculatie bereken je hoeveel materiaal er nodig zijn voor een bouwproject en hoeveel het zal kosten. Bij nacalculatie bereken je de werkelijke kosten die gemaakt zijn. Deze vergelijk je met de gebudgetteerde kosten om zo verschillen te achterhalen.

Van architecten krijg je een opsomming van materialen en hoeveelheden die nodig zijn voor een project. Samen met het bouwplan maak je een totaalprijs op voor de klant. De uitdaging voor de calculator is de perfecte balans vinden tussen zo winstgevend mogelijk zijn en toch concurerend blijven voor het bedrijf. Anders gaat de klant met de concurrentie in zee.

Zo is elk project anders en dat is boeiend. De job calculator klinkt als routine maar is dat zelden. Elk project is een uitdaging.

Een Calculator Bouw in Nederland verdient gemiddeld € 3.600 bruto per maand. Salarissen variëren van € 3.100 tot € 4.200.